ملاک های انتخاب اصلح از دیدگاه مقام معظم رهبری
1) اعتقاد به اسلام، جمهوری اسلامی و قانون اساسی.
2) متعهد به قوانین اسلام و دارای حسن سابقه .
3) خدمتگذار مردم و دلسوز طبقه ضعیف.
4) آراستگی اخلاقی و حسن خلق.
5) مثل مرحوم مدرس شجاع باشد.
6) اهل تقوا و معنویت باشد نه اهل دنیا.
7) به طور واقعی به دنبال راه و خط امام باشد، باید بفهمد که امام به دنبال چه بود؟
8) نماینده ساکت و راکد به درد نمی خورد، نماینده باید فعال و پرتحرک و برنامه ریز باشد.
9) اگرکسی در مقابل دشمن مرعوب است نماینده مردم درمجلس شد، واویلاست.
10) آدمی اگر دارای فساد مالی یا اخلاقی ،عقیدتی یا سیاسی باشد،به درد مجلس نمی خورد.
11) مجلس را سنگری برای دفاع از اسلام و انقلاب در برابر دشمن بداند.
12) طعم فقر را چشیده باشد تا مدافع پابرهنگان باشد.
13) اگر نماینده ای در دل خود به آرمان های حضرت امام(ره) اعتقادی نداشته باشد، اشغال این پست برای او حرام است.
14) یکی از صفات نماینده اصلح این است که از مسائل سیاسی روز اطلاع کافی داشته باشد.
15) نباید اهل سوءاستفاده باشد.
16) باید انقلابی ترین، مؤمن ترین و شجاع ترین مردم باشد.
17) باید دارای بصیرت سیاسی باشد.
18) مرفهین بی درد به درد مجلس نمی خورند.
19) باید جلوی نماینده ای که میخواهد با پول خرج کردن به مجلس برود را گرفت.
«بهترین از لحاظ ایمان، بهترین از لحاظ اخلاص و امانت، بهترین از لحاظ دیندارى و آمادگى براى حضور در میدانهاى انقلاب؛ دردشناس ترین و دردمندترین نسبت به نیازهاى مردم را انتخاب کنند. اینها فرصتهایى، است [که] بایستى مردم عزیز ما در همه جاى کشور هوشیارانه، با بصیرتِ تمام تلاش کنند، پیدا کنند و با رأى خود مسجل کنند و مجلس را ـ آن مجلسى را که مورد نیاز جامعة کنونى ماست ـ تشکیل بدهند.» «مردم باید توجه داشته باشند که تبلیغات رنگین و متنوع ملاک نیست.»
«وعده هاى غیر عملى ملاک نیست. من با خودِ نماینده هاى محترم در دوره هاى مختلف وقتى مواجه شدم، به اینها گفتم: آقایان و خانمهاى نماینده! وظیفة نماینده این نیست که وعده عمرانى و فلان پروژه، فلان کار را در منطقة انتخابى خود به مردم بدهد؛ اینها کار اجرایى است، کار دولت است. وظیفة نماینده این است که بتواند قانون مورد نیاز کشور را پیدا کند، آن قانون را جعل کند. وقتى قانون شد ـ یعنى قاعده اى گذاشته میشود ـ دستگاههاى اجرایى و قضایى مجبورند برطبق قانون عمل بکنند و عمل میکنند. وعده هاى غیرعملى دادن، وعده هاى بزرگ دادن، اینها ملاک نیست؛ باید مردم توجه کنند؛ گاهى علامت منفى هم هست.»
«تأکید مکرر بر لزوم انتخاب نمایندگان اصلح و توجه به تدین داوطلبان نمایندگى مجلس به این دلیل صورت مىگیرد که این ملت استقلال خود را آسان به دست نیاورده است و وابستگى نیز از لاابالیگرى دینى حاصل مىشود. بنابراین مبادا کسانى به مجلس بروند که گیرنده آنها منتظر فرستنده قوى آمریکا و غرب باشد و هر چه آنها بگویند، اینها به زبان دیگر در داخل مملکت تکرار کنند.»
«در برخى تبلیغات انتخاباتى شعارهایى دیده مىشود که نه فقط رنگ و بوى مذهبى ندارد، بلکه ضد مسائل انقلابى و دینى است و این خطر است. البته ما به هوشیارى ملت مطمئن هستیم، اما این احتمال وجود دارد که یک کسى بتواند با تبلیغات مختلف و غبارآلوده کردن فضا به مجلس راه یابد. البته ملت آگاه و رنج کشیده بیدار است و اگر مشاهده کرد که عنصر وابسته اى به مجلس راه یافت، او را از مجلس نیز بیرون خواهد انداخت.»
«تخصص نیز امرى لازم است وما امروز متخصص کم نداریم،اما ملت هوشیار ایران باید دقت کند که در میان همین متخصصان، متدینها را انتخاب کند؛زیرا دین و تدین مانع وابستگى مى شود واگر دیندارى نباشد وابستگى آسان مى شود.»